waris untuk discharge ward selepas bersalin anak tidak sah taraf

hi , saya first time mom and sedang pregnant anak tidak sah taraf . due date on 30 july 2023 , parents tak tahu yang saya pregnant sebab masih student lagi dan parents duduk jauh . saya dan partner ingin bertanggungjawab keatas baby kami . saya sudah pun buka buku pink di klinik swasta dan nak decide to deliver my baby dekat hospital kerajaan . persoalan saya , selepas melahirkan nanti saya boleh discharge ward sendiri atau masih perlukan pengesahan waris ? if masih perlukan waris , sepupu , rakan atau partner ( belum berkahwin ) masih dikira waris ke ? dan pihak hospital akan call parents ke jika lahir anak tidak sah taraf ? #firstmom #bantusharing #firstbaby #pleasehelp

30 Balas

pihak hsptl akan call parents kitaa utk tnya lebih lanjut sis,kazen pun boleh wakil kan sis ambil sis sma baby sis❤️❤️semoga di prmudahkn urusan sis Aamiin

2y ago

kalau cousin tolong wakilkan, dia ada minta apa2 document tak utk sahkan? and perlu call parents juga?

Kalau bersalin kerajaan, mmg akan call waris untuk jumpa jkm sebelum boleh keluar hospital. Better bersalin swasta. And waris mesti abg or parents.

semoga Allah permudahkan segala urusan awak... jgan terlalu stress xbaik untuk kandungan.. semoga awk berani untuk semua ini... semoga awk kuat...

kena pewaris jugak puan, saya pernah alami sama mcm kes puan .. nak taknak kena jugak mak/ayah / penjaga yang tertulis dalam surat beranak..

pengalaman sis msa ambil anak angkat(kes unmarried) hanya waris yg blh discaj ibu...selagi ibu xdiscaj xde sape blh discaj baby awak...

mcm sepupu saya sis..sikit lg kebajikan ambil ank dia..nasib mak bpak dia datang hospital tepat waktu Dan jamin dia sbgai pewaris..

2y ago

Alhamdulillah

yes . memang waris yg kena discaj . mak saudara ke sepupu ke xboleh . dia nk waris kita yg dtg.

ade kwn saya punya sepupu yep kne penjaga jgk discharge sepupu pun boleh

sya pn dlu mcm awk..mmang kne ada waris bru bleh kuar hospital

2y ago

sepupu boleh ke?

kene bgtahu