Nt scan perlu ke

Hi saya first time mom. Nak tanya, ada tak yg dah buat nt scan? Perlu ke eh buat utk check baby ada syndrom ke

9 Balas

kalau ade rezki lebih..buat dekat hospital ye..ni nasihat dari doctor pakar sendiri..hospital ade sonographer yg lagi berpengalaman dan scan nye pun lagi terperinci...anak pertama saya ade syndrome tapi sayang time nt scan kat klinik swasta x dapat detect...kami bawak result tu ke 3 hospital..semua kate bacaan nt die dah x normal.. btw anak saya dah pergi ke syurga dah..🥰 saya x nak yg lain rasa ape yg saya rasa so kalau bole please buat dekat hospital ye kalau nk buat😊

7mo ago

meninggal dalam perut...kalau detect lagi awal memang kene gugurkan sebab chance utk hidup cume dalam 5%...anak syurga saya confirmed patau syndrome ...saya buat test air ketuban..

Perlu tapi ikut kemampuan jugak, sy pun ada darah tinggi, diabetic cuma on diet je. Sy pun awal2 6w last, cuma tak dgr lagi jantung. Skrg nak masuk 14w, ahad ni scan kat swasta, harap baby okey la insyaAllah.

saya baru buat NT scan last two weeks. saya high risk (diabetes) so nak scan untuk assurance. kalau boleh nak pergi scan tiap2 minggu sebab excited tengok babyku

Sy baru buat NT scan hritu. sbb sy first time mom, sy check jgk xnak baby ada apa2 risiko. 😊 lepasni skip gender scan, terus detail scan je sbb nk berjimat.

7mo ago

hritu sono tny nak tau gender tak 🤭 so i guess boleh kot, just xconfirm

sy baru buat semalam sebab high risk mom(diabetes and darah tinggi)risau jugakkn .tapi alhamdulillah semua ok2 je...

NT Scan tak wajib awak. Melainkan awak high risk mom dan ada keturunan syndrome. Yang ni wajib buat.

sy buat saja Nt scan.. 11-13w6d kalau nk buat.. sy bru buat mgu lepas masa 11w2d

Perlu ikut kemampuan.

Perlu