CZER RUMAH TINGKAT 5

Saya first time czer ank kedua , rumah tingkat 5 tiada lift , skrng hri ke 10 boleh ke saya naik turun tangga ? dan brpantang sndiri tiada family.

7 Balas

Allahu, kuat ya sis. sis jaga diri, ampu luka czer tu. jangan lupa beli stokin yang untuk orang czer tu sis. mudah untuk per gerak kan darah. jalan tu slow slow ya sis. semoga dipermudahkan

naik guna tekanan tgn. jgn guna tekanan perut. naik 1/1 ank tangga, naik secara mengiring( mcm ketam berjln tu) slow2. ampu bahagian perut. semoga urusan mommy dipermudahkan.

Sy czer ank 1st, dari hari discaj smpai hari ke 10 sy duk naik turun tangga rumah kuarters 4 tingkat pi cucuk cair darah. pantang sndri.

9mo ago

jln mcm biasa, mksd sy hati2 bila melangkah, jgn laju2. gitu saja.

sy normal tp kene cucuk jugak .. mslhnye ,sy ni buat keje mcm biase, berpeluh2 xdan sejuk2 ..

elok la byk bergerak supaya darah lancar..xdela darah beku ..tp make sure hati2 yaa...

Bila czer ni kena banyak bergerak supaya darah jalan lancar… Bila jalan kena hati2 slow2

terima kasih sis smua , atas tips2 dan doa buat saya ! semoga allah membalas jasa sis