Streck mark

Saya first mum , perut tk besar mana walaupun dah 7 bulan , tp streck mark dah mula naik , mcm mana eh 😭😭 saya nkbeli cream takmampu lagi sbb mahai , doksapu baby oil , ada suggest lain x ibu2 , nnti saya try usaha 😭😭😭#ingintahu #firstmom #bantusharing #Sharing_dong_Bund #newmom #bantusharing

12 Balas

any kinds of oil/cream pun okay sebenarnya sis. takyah tertipu dengan iklan2 stretchmarks semua tu. basically apa2 yg moisturising. best option adalah yg deep penetrating. selalunya stretchmark memang tak boleh prevent, paling2 boleh minimise je. sebab genetik, skin elasticity, main peranan besar juga.

6mo ago

betul . saya beli macam2 masa pregnant anak no 1 tapi stretchmark tetap ada . cuma pada saya dia dapat membantu untuk kurangkan je .

tak tahu la sama ada kebetulan atau mmg effective, awal pregnant sampai lah bersalin saya pakai “sabun tanamera brown” dengan “cocoa butter skin therapy oil” tu.. alhamdulillah mmg takda strechmark

boleh cuba amalkan sapu baby oil setiap kali lepas mandi. sy dari pregnant 4 bulan sampai melahirkan pakai baby oil, tak ada stretchmark.

bila dh jadi ibu xkan lari benda tu😂xpe SIS lama2 hilang jugak ..kena rajin sapu bio oil je 😀

sye pun dlu mase 7m naik stretchmark. tp lps bersalin dia slow2 hilang sendiri 😂.

Sy pakai lotion baby johnson yg botol pink tu je alhamdulillah tkde stretch mark

sy sapu bio oil sbb bio oil bgs utk stretch mark,parut,n blh lembabkan kulit

saya pakai lotion biasa je sis ataupon sapu minyak kelapa dara pon okayy

tu normal.. kalau pakai produk pun, boleh kurangkan je

sy amalkan jus mamariam ....ok jer membuang