Sedih anak kuning

Saya first mom, nak tinggal anak selepas menyusu dengan keadaan anak tak berbaju rasa sayuu betul hati ni dengar dia menangis 😭 normal ke ni mommies??#firstmom #firstTime_mom

15 Balas

normal ..sy dulu time melawat ank kt hosp dia tkde ngis .. tdo jee ..bila discaj nurse kk sruh g emergency utk cek kuning sbb hri weekend discaj hosp tu ..time tu kluar hosp tgn ank kiri kanan da biru ..bila bwak g emergency dorg nk amik darah cek kuning dgar dia ngis kuat .. first time dgar dia ngis gitu terus sy trpkir mcm mna la dorg main cucuk je kt wad sblum ni ..🥹🥹rasa sedih n serba salah ...klau boleh mmg tkde tggal ank kat wad baby

Saya pun sama sis, menangis2 smpai hsbnd buat video,hehe, saya tinggal kan dia waktu nangis,tapi hsbnd pulak tenangkan, smpai nurse duk cakap2 la, Alhamdullilah anak saya ddk x smpai 24jam, n lps kluar tu tak kerap cek kuning rasa ada la dalam 5/6 je pergi KK,sbb kuning dia cepat turun.

ank sy kena kuning jgk lpas lahir..tp dpt katil n jage ank..Alhamdulillah 3 ari da discharge..law xdpt jge xpew sis..ad nurse yg tgk..tp mcm tmpat sy dlu..nurse sebuk ad 2,3 bby nagis xbnti..xtwu npe mak dowg xad..sbb katil tuk mak ad jew disediakn..mgkin ad mslah ksihatan kot

Normal awak, saya pun sama haritu. Saya dah discharge tapi baby kena tahan sebab bacaan kuning tggi & diorg tak provide room untuk ibu tggl tp ibu boleh datang bg susu bila2 masa shja. Masa lepas hantar anak masuk nicu tu menangis lah kita otw balik ke rumah 🥲

normal je awak mcm sye thun lps ank kena warded nk dkt sbln sbb lhir xcukup bln lgi syu mse tu lgy bbrp hri nk raya puasa.. mlm raya nk blk rmh sye mngis sbb trpksa tnggl ank dn ank xdpt raya dgn sye.. pgy raya orng pi sejid solat raya sye dkt rmh pam susu🤣

Normal mommy *hugs* Saya lepas sedar dari cser tu anak takde kat sebelah.. saya menangis sebab orang lain ada baby Husband saya bgtau dia dah tengok baby kat wad dia masa tu saya gigih cuba untuk jalan sebab nak tengok baby dan susukan dia huhu

mcm ank sy pun nangis jgk duduk bwh lampu tu n last2 sy dukung je n alihkn lampu tu supaya kne kat dy..sbb lampu yg hsptl sy bg tu blh alihkn kepalanya 😅jd sng Time sy bangku ank sy tu alihkn skli lampu tu letak arah dy

i think normal , sbb haritu baby saya kuning kena tahan wad room in dgn saya sekali itu pun meleleh air mata tk henti tgk baby duduk bawah lampu tu 😅😅

Fikir nak cepat bilirubin dia turun, sbb kalau tak letak bawah lampu tu, bilirubin tinggi boleh affect tumbesaran dia mummy🥹

Normal mommy. Your feeling is valid. 🌹Doktor takde offer room in sekali dengan baby ke?

1mo ago

I see. Truly understand. Awak belum discharge lagi kan? Takpe awak boleh rehat lepas menyusu. Kumpul tenaga untuk next feeding. Minta support daripada suami juga. Semoga mommy dan baby cepat sihat 🌹