Mulut puaka

Saya first mom, bukan sengaja berat nak naik 9kg dalam masa 1bulan.. tapi perlu ke doc cakap saya makan mcm bela saka? Lepas tu ayat yg saya takkan lupa, "kalau nak kencing manis/darah tinggi makan jela apa awak suka, bukan anak saya..". Selera makan saya kadang ada kadang takde, dan bukannya setiap hari saya makan ikut nafsu.. ada mommy yg nak bagi tips berat badan maintain tak? #ingintahu #pleasehelp

7 Balas

jangan makan berat lepas pukul 6 ptg... kalau malam2 lapar amik buah2 je