Stretchmark di payudara

Saya first mom 21 weeks, tp payudara asyik gatal2 je... Sekarang timbul urat2 merah pulak mcm stretchmark.. sebab saya garu ke jadi macam ni... Macam mana nk hilangkan ye..

5 Balas

kena start sapu lotion/baby oil la sis, stretchmark ni payah nak hilang kalo makin tebal coraknya kena² lg kalo lps bsalin bentuk breast ada yg dah lain nt shapenya. jgn lupa sapu kat perut juga taw

11mo ago

baik sis, terima kasih

Sama, start trimester 2 mula2 ingat gatal sebab berpeluh . Kesan bra ke. Tengok macam garis hitam2. dah macam strechmark pulak. now try lotion coconut tropika. Pakai sekali dengan perut.

Sama!! Saya pon 21w pastu breast ada urat2 merah pastu gatalnya sekali dah start garu tu tak boleh stop 😭 stretchmark rupanya

11mo ago

kn... saya dah start letak oil... mybe sbb kulit kering jadi gatal2...

Saya pun tengah alami, tapi saya advise jangan pakai bedak gatal tu, pakai lotion or oil yang sesuai. Sangat berkesan ☺️

Tunggu lps bersalin lah sis..skang maybe boleh pakai krim dulu..