Tumpang tanya

Saya due bulan 11. Memang kena pakai pantyliner sentiasa ke? Sebab kadang duk rumah even underwear pn malas nak pakai. Edit: sebabnya nak tahu jika perlu pakai sebab nak tahu ada tanda2 nak bersalin. Sebab selalu nampak mommies post yg tanya tanda bersalin mostly tunjuk pantyliner. #pleasehelp #bantusharing

19 Balas

Saya kat rumah pakai boxer husb je 😂 but kalau ada keputihan kena pakai lah panties. Pakai yg cotton punya jngn yg kain silk ke apa.

sy xleh kalo x pakai.. sbb sy rase xselesa.. mcm ada cecair kluar.. so akan pakai tiap mase

11mo ago

sy x pakai pn..klu ad tnda nk melahir tu..die kluar sndri..x prlu tgk kt pntyliner..rsa x slsa dan ad rsa ssuatu kluar trus prg chek dlm tndas..sy ank no 1 smpai no 3..xpnh ad kputihan..nk berslin ank no 2..kluar lndir cmpur darah..tu pn rsa x slesa dekat bwh..tgk2 ad lndr cmpur darah..trs prg hsptal..

sama la ..tak pakai underwear..baju dlm pun tak. hahaa ..cuma sendiri boleh agak la. rasa²

11mo ago

Tulaa sy kat rumah mmg tak selesa nak pakai sebab senang nak ke tandas. Kecuali kalau keluar rumah. Sebab keputihan saya tak teruk. Tujuan saya tanya utk kepastian jika kena pakai utk tengok sekiranya ada turun tanda nak bersalin ke tak. Salah saya juga soalan tak penuh.

Samaa, tk pakai underwearr, due 22/11 masuk nov nnti kene pakai la skali pantiliner

11mo ago

Haa kan! Kang nak describe macam mana pun taktahu. Pastu tah tah ada tanda tapi tak perasan. Hahahah macam macam pikir.

sy pkai sbb ade keputihan.. n sy ade gbs..

11mo ago

Itulah terbalik dgn saya. Saya kalau x pakai yg makin teruk. Kalau pakai, sehari 1 pantyliner je & tak nampak penuh pun like dia tak keluar banyak. Kalau x pakai tu yg meleleh2 sampai mengalir kt peha. Cuma saya kalau boleh mmg taknak pakai pantyliner sbb tak elok for our vagina. Tp taktau nk ikhtiar mcm mana. Doc just keep bagi ubat & suruh jaga makan je hmm

mksud sis? pakai pantyliner untuk apa tu ? nak tgok kot2 turun tanda ke ?

11mo ago

Ye sis

?? Kenapa pulak kena sentiasa pakai... Tak perlu pakai pun pantyliner.

11mo ago

Pakai utk tengok ada tanda bersalin ke tak.

sy Ada msa pkai,Ada msa xperlu Pakai pun,ikut keselesaan

11mo ago

Tulaa sy kat rumah mmg tak selesa nak pakai sebab senang nak ke tandas. Kecuali kalau keluar rumah. Sebab keputihan saya tak teruk. Tujuan saya tanya utk kepastian jika kena pakai utk tengok sekiranya ada turun tanda nak bersalin ke tak. Salah saya juga soalan tak penuh.

knp boleh tertanya "memang kena pakai" ye?

11mo ago

oo baru faham.. pakai panties je..senang nk tgk kadang kalau leaking ni sikit je, kot tak pakai nti tak perasan, kalau pakai pantyliner plk tak elok dan kot jenis meresap sgt tu kita tak sedar plk sebenarnya dah ada leaking