Symphisis Pubis Dysfunction

Hello, saya due 21 August 2023 dan so far saya just ada Bloody Show sahaja for early labour sign. Itupun tiada bukaan. For the past 2 weeks, saya start sakit di celah kelengkang/kangkang di sebelah kanan. Dan saya punya sakit ni sampai nak jalan pun tak boleh. 1. Susah nak ubah posisi tidur 2. Susah nak bangun/baring katil 3. Susah nak keluar/masuk kereta 4. Susah nak jalan 5. Susah nak berdiri kalau dah duduk di kerusi Kalau dah sakit macam ni, masih boleh normal birth lagi ke? Even kalau dah request for epidural? #FTM #advicepls #firsttimemom #ingintahu #firstbaby

Symphisis Pubis Dysfunction
1 Balas

in syaa Allah boleh. saya pun mcm awak. mula teruk tu masa 38w. tapi dr diagnos sebagai pubic diastasis. dan baby besar ye, 4kg. bersalin normal

10mo ago

Saya sekarang week 38 day 5, berat baby mungkin +- 3.4kg kot. Sis ada anbil epidural?