Bahaya ke cyst utk 6 minggu pregnant

Hi, saya disahkan pregnant 6 minggu. Scan dr ckp ada left ovary cyst size 3x2 cm.. Adakah bahaya utk baby dan cara untuk kecutkan bagaimana? Saya perlu amalkan pantang apa2 tak dlm pemakanan?

2 Balas

tak bahaya. saya ada cyst sebelum mengandung. dah selamat bersalin dah ni. amalkan pemakanan sihat je. kurangkan makan benda bergoreng, fast food, makanan proses mcm nugget sosej semua tu. bukan masa mengandung je tapi selamanya untuk elak cyst membesar/bertambah

2y ago

Tq for replying me. Sinar harapan utk saya

kadang cyst tu disebabkan hormon prgnant sis.. tu masih kecil lagi.. masih boleh kecut.. bahaya if lebih 7cm.. so sis boleh consume buah delima semasa prgnancy supaya dapat mmbntu dlm masalah ni

2y ago

Thank you so much sis. Sgt membantu. Ok saya pergi dapatkan buah delima terus👍🏻