Due 24/10 tp dah keluar tanda darah

Saya dh turun tanda darah n perut n asyik mengeras je. Tp bila refer hosp tadi masih belum ada bukaan n doc ckp jantung baby semua ok dan sy pun minta izin balik rumah nak monitor sndiri td. Agak2 berapa lama ye nak tunggu contraction sebenar datang n boleh deliver ea. Dua malam ni dah xtahan perut asyik mengerass sampai sakit pinggang n belakang badan. Btw, ni anak kedua saya. Berbeza dgn anak pertama sy. Keluar tanda then terus dtg contraction. #bantusharing #pleasehelp

6 Balas

alhamdulillah dh selamat bersalin haritu jugak. bru dpt reply post ni.tgh mlm tu jugak sy g hosp sbb rasa sakit dia mcm sama duration n dekat2. still confuse sakit contraction or palsu. g hosp check bukaan dh 5cm. pastu doc suruh masuk LR terus. doc pecahkan ketuban pada jam 1 pagi tu. lpstu baru dpt rasa contraction sebenar. 2.58 pagi selamat bersalin. kalau sy lambat g, rasanya dh terberanak d rumah kot. yg pelik bila dtg hosp pagi tu nak check, sakit2 tu hilang pulak. doc check bukaan ja dh tau nak bersalin. alhamdulillah. dipermudahkan bersalin kali ni. boleh keluar wad ptg tu jugak dgn baby.

Sis ada contraction tak? Saya tengah sakit contraction. Tapi saya baru 37w5d. Sejak semalam saya turun tanda, darah dan lendir. Hari ni pun ada turun darah bercampur tapi contraction baru start hari ni. Saya kena pergi hospital tak? Saya buntu sebab first time. Ada yang cakap tak perlu pergi hospital lagi tapi saya rasa contraction ni sakit sangat2. Tak tahan rasa. Plus esok ada appointment kat kk pulak. Pening saya. Macam mana ye? Help 😣

2y ago

lendir tu warna apa ye sebab saya pon keluar lendir tadi tapi saya tak dapat bezakan warna sebab saya ada keputihan acane ye nak tahu tu lendir tanda atau keputihan? bila google warna sama dengan lendir yang keluar tu cuma tak berdarah😅 1st time mom 😅

sama due date kite..tapi saya belum turun tanda apa² lg..kontraksi palsu sekejap² je.kalau puan rase perut mengeras makin kerap,cepat pegi hospital ye.

saya 23/10..perut mngeras je, tanda2 lain belum ada lgi..

xlama dah Tu. boleh JD minggu ni, or next week

sama due, tapi sy xde tanda ap2 lagi