Anak 6 bulan taknk makan

Saya dh beri bubur dan mcm mcm puri dia tetap tolak tknk mkn..ngis ngis mkn..minum pun tknk..nk susu bdan shaja..apa perlu saya buat untuk anak mahu mkn

2 Balas

6bulan brp hari sis? bg sy tu normal sis utk anak yg bru start nak kenal makanan, dia x biasa lagi .. xpe keep je bg 2 3sudu pun boleh dah memadai ..nanti lama2 dia akan biasa .. anak sy msuk 8bulan haritu, 2mgkuk baby makan 🤣 xckup 1, pening pale sy sis tgk dia selera .. bdan dh la jenis semangat .. haih x la

ank saya 7 bln bru nk mkn elok..msa 6 bln minggu ke 3 bru mkn 2 3 sudu..nmpk sikit tpi cukup utk baby knyng..cuba cerelac sis..kot dia nk mkn..kena try n error

2mo ago

xdigalakkan sebenarnya celerac sis, sebab ada added sugar dalam tu .. better kenalkan anak yg baru start makan dgn real food .. healthy n berkhasiat 🤗