Perut mengerass

saya dh 39mnggu, first mom.. kalau perut kerap mengeras kenape erk? tnda2 nk bersalin ke??. biasa wktu ptg n malm, sudah dua hri.. tkde tnda2 kluar darah ke pecah air ketuban ke.. #firstmom #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

1 Balas

jika kerap stiap 5 minit puan perlu ke hsptl kadar segera tuk dptkn rawatan...dkhuatiri slh satu tnda awl tuk brsalin..mg dpmudahkan segalanya amiin..

2y ago

biasa perut mngeras ni mmg xde rs sakit.. dia akan rs kejang perut je beralih kiri kanan xkne..duduk tak kena ..baring lg la .. tu yg di katakan stiap 5 minit kekerapan mengeras .atau dia .mngeras je...amik ms tuk ok..kmudian mngeras balik..tp jika mngeras kmudian ok balik normal..means tu mngeras kejap shj xde yg abnormal brlaku..jika ni makin kerap..dan kerap..yg tu perlu