Sakit Kontration mcm mana

Saya dh 36 weeks.. bila perut mengeras sakit sangat mcm mahu beranak. Sehari dlm 5@6kali mengeras sakit.. minggu lepas ada keluar mucus plug..adakah ini tanda2 nak bersalin?

2 Balas

5@6kali tu gap berapa minit ? kalau 5minit sekali/10minit sekali boleh terus pegi pac sbb tu tanda2 nk bersalin dh . Ada keluar darah & lendir ke klau ada keluar biasa nya akan mula sakit bila 12jam keatas

3w ago

5@6 kali tu jarak dia jarang2.. kalu waktu malam yg mengeras sgt. Kadang 2jam sekali mengeras sakit.. lendir tu xda darah.. lendir biasa saja..