35 mggu 4 hari

Hi, saya dh 35 mgg , mommies pls share ape yg korang tgh alami skrg ni , dh ada yg plan nk cuti bila ke ? Seeloknya cuti bila ye?

7 Balas

Sama 35minggu 4hari. Perut kerap mengeras. Baby kick dh mula lambat genap 10kali. Baru siap packing brg utk ke hospital tp masih ada yg belum cukup lagi. Lepas makan, auto mengantuk. Dah mula selalu terfikir macam mana nanti rasa bersalin sb first time. Memang rasa dah tak lama. Takut juga bersalin awal, takut juga bersalin lambat. Tapi apa pun, masih enjoy pregnancy journey ni. Selalu minta doa yg baik baik je. Btw saya housewife, dh mula rasa tak larat nak memasak atau mengemas rumah. 😂

Saya terus apply leave start on 35weeks. Taknak take risk if apa2. Baby start slow kick, pergerakan pun lambat especially during work time. And tak boleh tidur malam sebab dah kerap sakit pinggang sampai tak boleh tidur langsung. Braxton hicks pun yes. Terus je apply leave utk kebaikan awak & baby ye.

saya awal bulan 9 da apply cuti tnpa gji sebulan awal dri due masa tu 36w ..dah xlarat nak kerja berdiri lama kaki cepat kram mlm lenguh2 susah tido..kerja kita plk byk berdiri n jalan tu yg xlarat tndas lak jauh sikit..

sy 35w5d, suri rumah. tengah hadap sakit celah peha dkt kemaluan ni. gerak je mmg akn sakit. kdg kena rilek tahan dlu bru boleh jalan mcm nk menangis pun ada. mmg xlarat sgt la buat keja rumah. 🥲ada tips x handle ni?

9mo ago

kan betul sakit sgt.. nk pusing ke kiri ke kanan pon kena perlahan².. saya mmg dh xbuat kerja² berat termsuk memasak.. semua beli je..huhu lgpon sy kes uri dibawah..

Sama … 35w 5hari … esok 36w … belum rancang nak cuti awal ke x … rasa tggu smpai bersalin ja … 😁😁

saya 34 week dh tk larat..mkin rsa tkot nak beranak

Hehe dh planning . Lagi smnggu je lagi kerja

9mo ago

huhu sy masih bekerja.. sy apply cuti mgu 38.. xsbar dah nk tgu mgu 38.. pagi² nk bngun pg keja pon dh makin mls.. perut pon dh hmpir dgn stereng kereta..huhu