Naktanyaaaa

Saya dh 30minggu, nak tanya. Normal ke baby banyak bergerak belah kiri je? Belah kanan jarang dia bergerak#firstmom #pleasehelp

5 Balas

Saya pun 30weeks, sama la.. mmg scan bby duduk belah kiri je doktor goyang2 bagi alih tempat pun lagi dia nyelit ketepi 😅 pastu doktor suruh ngiringkan badan ke kanan nak ngi dia alih sekali dia pun pusingkan badan taknak hadap depan 🤭

2y ago

Pandai betul dia kan.😆

rse tendangan belah kiri ke? bdn belah kanan kot. insyallah nt pusing lg tu. klu da pusing kepala ke bwh, bole rse kaki tendnag atas perut. mse tu kdg tgk tv pun trkjut 😆

2y ago

Itula. Katanya baby melintang. Tapi kdg2 rasa mcm gempa bumi dh perut ni😂

kalau sy bnyak belah tepi kanan perut. sbb dia duduk melintang. side kanan tu kaki dia. kdg2 dia brgerak serentak kiri kanan perut brgerak.

2y ago

Tu la. Scan haritu baby melintang

kepala baby lgi besar dri badan dan terletak di sblh kiri, kaki dan uri di kanan.. sye pun sme..

2y ago

normal sis..mmg kedudukan pertengahan..nnti trimester 3 bru kepala bwh uri atas...

Klu byk gerak belah kiri means bby duk belah kiri (most of the body)

2y ago

Okay terimakasih ☺️