. Assalam. Saya ingin bertanya. Anak saya berusia 2bulan. Anak sy menyusu badan

saya dapat kerja. Jadi macam mana saya nak ajar anak saya isap susu badan pakai botol. Sebab puting botol dia tak nak. Jadi mcm mana? Dan boleh ajar saya cara nak simpan susu badan dengan betul? Dan macam mana cara nak sediakan pula? Sbb ibumertua sy yg akan jaga anak saya bila saya kerja.#pleasehelp

1 Balas

cuba cari puting botol yang macam nipple, biasa yang bulat tu sometimes terlebih besar, kalau yang kecik tu keras. macam my baby dia nak yang lonjong je, tak kira pacifier ke bottle ke. i pakai bottle hegen, boleh tengok teat dia bentuk macam mana kat google. and one more tips, kawan i, fully breastfeed, bila dia tinggalkan baby, dia minta suap baby dia pakai sudu sikit2. sebab tak nak ajar puting.