Nak pilih hospital mana ye

Saya dalam dilema nk pilih antara hospital Hukm (dekat dgn rumah tp mahal), HKL (jem tp gov murah sikit) atau Serdang (gov murah sikit) untuk bersalin. Mommies ada pengalaman tak bersalin kt tiga2 hospital ni? Boleh share #35weeks

2 Balas

Ikut kemampuan puan.. Dan suami. Lain org lain pengalaman mereka masing masing. Biasanya hospital government mmg terbaik, sbb ada pakar. Apa apa senang dirujuk.

4y ago

Takda apa yang nak dilema pun Puan. Sbb bagi saya, better government. Bajet pun kecil. Jika puan mampu dan ada simpanan khas utk bersalin 5K dalam tangan okay je ambil swasta yang dekat tu. Sbb kita taktahu apa komplikasi waktu bersalin. Biasanya bersalin normal 3K. Tetibe ada emergency, boleh sampai 10K kena keluarkan. Apa2 pun perlu persediaan sebelum bersalin ni