Tak paham cara pengiraan pergerakan baby

Saya dah try pakai apps tapi tak paham kenapa kira tendangan baby dalam masa satu jam je. Bila tengok YouTube tempoh pengiraan panjang. Lepastu tak paham macam mana nak kira yang betul2.

1 Balas

awak dah berapa week? nurse ajar tak kira dalam buku pink?

1y ago

oh next week nanti nurse ajar. kira 10x gerak dari 9am-9pm. leceh pakai apps. better awak buat Whatsapp group dengan husb berdua je, untuk kira baby kick. 1 kick, 1 🦶🏻, sampai cukup 10. sy awal awal pun confuse nak kira, tak sure baby pusing atau baby kick. so sy buat gap 15 minit. kalau baby gerak banyak kali dalam masa 15 minit, sy kira 1 gerakan je. paham ke? hehe takpe nanti nurse ajar tau.