Direct Menyusu badan atau susu bdan dgn botol?

Saya dah sebulan melahirkan anak,dan ibu saya sering memarahi saya sebb baby tak direct breast feeding. Anak i taknAk,dah cuba and mngkin dh terbiasa dgn puting susu botol. Tapi for me ,ok je sebb tiap ari minum susu ibu,bonding i dgn anak ok je.. i pump susu pun tiap hari ang anak mmg xminum susu formula. lagi satu mak selalu tegur pakai pakaian panjng takut angin masuk bdan,nnt sakit kemudian hari. I ni org moden,tak percaya sgt bnda mcm tu Lagi2 follow Dr.Imelda lglah i rs semua amalan org dulu2 nonsense... as long i x stress ,i ok. Tp pahamlah org tua kan bising je memanjang.#firsttimemom

1 Balas

Orang tua cara mereka lain. So mereka akan stresskan disiplin berpantang cara dulu² .Depends tapi kalau direct feeding senang tak perlu anak nak tunggu untuk menyusu. Kalau pengalaman saya masa anak kena jaundice lama so anak tak berapa nak direct. So senang kena bengkak susu. Mungkin faktor pemilihan breast pump juga.