Cyst pada 4w 4d

Saya dah pregnant 4w 4d. and lepas scan dr dpt detect ada cyst. kantung baby pun dah nampak. apa perlu saya buat? risau juga dengan cyst ni

6 Balas

saya pun setiap kali pregnant doc check ada cyst. sebesar 3cm masa 5 6 minggu pregnant, so doc refer saya ke hospital, doc pakar akan pantau tgk cyst tu akan membesar atau tak. masa last saya cek 13 minggu pregnant doc pakar kata cyst da xde. doc tu conclude tu corpus luteum, cyst yg bagi nutrien n zat utk support janin membesar. bila da cukup besar cyst tu mengecut. jgn risau, follow up je.

Tak silap ada baca kat artikel kita tak sure bende tu betul ke tidak. Dia just cakap kekadang ada juga yg kena macm tu cuma jgn risau kalau dia mengecil sbb nnti lama kelamaan cyst tu akan hilang sendiri. Saya tak tahu sahih ke tak nnti boleh tanya dr

Sama baru lepas scan semalam doc kata ada cyst. Kandungan sy 5minggu. Tp doc explain cyst tu tak bahaya pun sbb kandungan baru lg dia keluar sama2 dgn telur. So dia akn hilang sendiri. Jgn risau sis nnt 3 minggu scan sekali lg 😊

2y ago

Terima kasih sis.

last period awak bila .mcm lebih kurang saya je .tpi x pndai kire dah berape week..last period hari petama saya 7.9..

2y ago

Last period 1st day saya 28/8.

nt docter akn follow up cyst tu .klau tdk membesar ..jgn risau .. xmmbahayakn..

doctor ada cakap apa2 tak lepas detect cyst tu sis?