Cek bukaan

Hi, saya dah pregnant 40w tapi masih belum ada tanda nak bersalin. Pergi hospital, dr kata jalan masih belum buka. Saya dah buat macam macam exercise. And camana eh cara nak bagi bukaan rahim terbuka dengan cepat? Btw kalau nak cek bukaan dekat klinik swasta berapa rm ya? #firstmom

2 Balas

Sama macam saya masa anak 1 st dulu… At last kena serah diri kat hospital… Induce masuk ubat 3x… Tapi jalan still tak bukak… Kena czer… Before tu memang macam2 buat… Segala petua orang suruh saya buat semua… baby memang taknak keluar…

Saya 37 week 4 day,due 28/02 skrg kat hospital dlm wad.Takde tanda tanda juga,tapi perut kerap mengeras sekali cek bukaan dah 2 cm.