nak tanyaaa

saya dah nak masuk 21week, tapi still tak rasa baby gerak normal ke? saya berat 82kg sekarang sebab saya berisi ke? risau lah nurse haritu dah tanya, tapi still tak rasa esuk nak checkup lagi tapi still tak rasa ada macam saya tak?? risau lah

5 Balas

sis dpt rasa x kalau ad pergerakan baby dlm perut..sbb biasanya kalau kita x dpt rasa tendagn mungkin sbb lapisan perut tebal...tp biasanya pergerakan baby kita dpt rasa..tendagn baby ni kita rasa mcm ad buih pecah je dan kdg ad rasa y menggeletek...bila dah lama makin kuat rasa dia

12mo ago

btl dh tu sis..memg u bru2 dia akn rasa mcm tu .lama2 bru mkin aktif..cuba sis tekan tapak tgn tmpt dia kick tu..biasa ya baby akn respond bg second kick..gud luck🥰

berisi tu takda kaitan sis. saya 77kg 19w ni boleh rakam sikit dah baby tendang. sis cuba perhati bila baring, awal2 baby gerak rasa macam ikan grukgruk dalam perut hahaha 😂 kalau dah perasan mesti makin lama makin kuat rasa baby tendang.

12mo ago

yaaa sis. sebab i memang excited gila, lepas habis makan ja baring rasa2 perut. takpun masa lapar, sekarang dia aktif masa lapar 😂

sama saya 21w tendangan bby x berpa kuat .biasa bila baring bby selalu mengeras.time saya rehat saya akan goyang kan kaki untuk rasakan pergerakan bby.

12mo ago

yee kalau mengeras tu ada

Normal sis…sy anak first dlu 7 bulan baru rasa gerak tendang… sbb nurse kata perut padat sgt.. sbb tu x rasa sgt…

normal kdg kita xperasan sbb tgh buat kerja. Sy pun 24w baru perasan ada gerak2 kt bhgian abdomen.