Sakit di bahagian pelvic /bawah uterus

Saya dah masuk 36 minggu dan sentiasa rasa berat pressure dan kadang2 sakit bila jalan di bahagian pelvic - bawah sekali di atas bahagian vagina. Adakah ini normal? Sy pernah czer dulu sakit tu bawah lagi tempat czer

1 Balas

sakit pelvic tu sbb baby da masuk laluan sis.. sye pun sakit situ dr 36w. nurse bgtau mcm tu baby da masuk laluan. tp mcm sis sakit tempat czer, kalau x tahan sakit sgt gi hosp sbb kena cek luka czer dlman risau effected due to baby growth tau. sbb risiko pd rahim nnti. tp kalau masih bole tahan next appt bgtau nurse & doctor pasal benda ni supaya mereka bole bg reference ke hosp so cepat sikit cek2 nya.. semoga dipermudahkn urusan sis smpai bersalin ya 💪🏼🫰🏼

6mo ago

Thank you sis sudi share Tempat czer tak sakit sis . Bawah lagi exactly atas pelvic bone / vagina . Now rasa tercucuk cucuk kat perut Jarak satu jari dari atas pusat. Tak pasti ligament pain atau tidak.