Boleh makan mee ramen selepas bersalin ???? usia baby 1bulan11 hari..

Saya dah bersalin usia baby 1bulan .. teringin nak makam mee ramin cabonara yg warna pink tu boleh ke ye?? Sbb baby menyusu badan..#bantusharing #pleasehelp #seriusnanya #firstbaby #ingintahu #firstmom

1 Balas

sebolehnya jangan dlu laa sis. 1 tu proses food. kalau sis menyusu, yg sakitnya anak. sbbnya process food ni tk guna real food. bila sis menyusu, susu ada nutrisi2 dri makanan yg sis makan. ada sesetengah nutrisi tu complex/susah untuk perut baby nk hadam. end up baby colic/kembung.