KERAP MUNTAH

hi , saya dah 8week tapi kerap sangat muntah dan letih even takbuat kerja apa apa pun . berjalan pergi ke toilet pun dah penat sangat . makan nasi pun keluar balik , air masak pun takboleh nak masuk auto keluar balik . ada tak ubat or supplement pape yang boleh kurangkan loya 🥺

1 Balas

Hi anon, itu semua adalah normal. Anon harap bersabar ya sebab so far memang tak ada ubat untuk kurangkan alahan. Saya pernah mintak ubat tahan muntah dgn dr. Hasilnya lagi teruk. Jadi saya bertahan saja. Cuma untuk kurangkan alahan tu saya kerap makan gula² masam, minum air lemon campur madu atau travel (ini cara saya sebb bila saya travel atau keluar dari kawasan rumah, mabuk saya auto hilang dan boleh makan semua benda yang saya tak boleh nak makan masa mabuk). Anon kena try n error jugak sebb tak semua org sama tolerate dia dengan mabuk ni. Anyway anon, saya mabuk dan muntah² sampai 8 bulan. Bulan ke 9 dah stop muntah cuma masih ada loya dan masih tak boleh bau tumisan. Keep strong anon! 😘 you can do it

2mo ago

kita sama lah slalu bawak shuben keluar rumah makn kat luar tu je cara nk bagi selera mkn 🫢 tp tula badan xlarat nk jalan tp tepksa sbb bdn lemah sangat xckup mkn minum ..