Ubat Panadol boleh ke makan?

saya dah 6week++ tapi sy takde alahan . Saya skg dah 3 atau 4 hari ni just demam je . Saya tak larat sebab demam , sakit kepala , selesema & batuk . Sesiapa boleh bagitau tak . Ubat panadol boleh ke makan ? Sebab sy ada baca yg ubat panadol tak boleh makan . Tapi sy mmg betul2 tak larat . Helppp sesiapa yg boleh jawabb 😞🤒#pleasehelp #firstmom #bantusharing #firstbaby

17 Balas

Seboleh nya pergi klinik or hosp sbb ibu mengandung ubat nya berbeza sbb effect kat baby nanti. Lagi pon awal preggy.

cm sy sis ingt dmm biasa skli g hospital buat swab ikot hidung tu positif covid . bhaya sis baik sis g chek dlu sis ..

Dulu sy ambik booster masa pregnen, doktor ada bagitau boleh ambik panadol kalau demam. Tak de masalah.

Boleh je makan panadol apa pun awak , janji Jgn makan banyak sangat tau 🫶🏻

paracetomal 500mg boleh makan. lain dr tu kita tak boleh makan

boleh, ikut dos yg dibenarkan

paracetamol 500mg boleh