40Minggu tapi masih belum bersalin. DUE 21/01

Saya dah 40minggu harini, cuma masih belum ada tanda. Semalam scan KK doc cakap air ketuban, berat baby & uri semua okay. Doc bagi 5hari je lagi, kalau tak kena serah diri. Ada tak yang sama macam saya? ada tips / apa patut buat ya? dan normal ke? saya anak 1st dan tiada pengalaman. #seriusnanya #bantusharing #firstmom #firstbaby #pleasehelp

3 Balas

saya pun sama sis. due 21/1. tapi alhamdulillah, harini dah turun tanda. cuma saya belum ke hospital sbb takde contraction. nak makan sedap² dulu jap 🤣

1y ago

oooo, saya esok baru nak jumpa doc kk... due 20/1 haha.. lebih 5hari dh kalau esok ni... moga bebaikk aja, dipermudah urusan bersalin kitaaaa.. ammin

Moga dipermudah urusan ya mommy. Banyakkan berdoa, berjalan buat senaman ikut kemampuan

samaaa saya due 20/1 25hb kalau belum bersalin, doc bg surat serah diri... 🥲