19 dan kandungan luar nikah

saya dah 33 weeks pregnant, due date 24/10. tak pernah pergi check up lagi sebab kandungan ni luar nikah & agak takut nak bagitahu family. saya ada strict parents, takut kena buang keluarga je 😭 tapi saya risaukan kandungan, buku pink belum buat. apa ptut saya buat sekarang? ada tips tak? mintak tolong 😔#bantusharing

31 Balas

Dont Worry Sayang.. Ada Masa Lagi Untuk Buat Buku Pink Tu 😊 Saya Pernah Dalam Situasi Macam Awak.. Kantoi Masa 13 Week Pregnant And Now Dah 30 Weeks. Family Marah Kejap Je Alhamdulillah Lama² Everything Gonna Be Alright.. Apa Pon Kuat Demi Anak Ya ❤

Pergi buat buku pink dik.. Sebab, awak x ambil suntikan Ape2 lagi.. Risau ke baby tu. Utamakan diri dan baby, sampai bila nak nyorokkan, x lama nnt.. Tahu juga. Doakan dipermudahkan, Allah ada bantu. Amin, InsyaAllah 🌹

klo g awal xkn kne mara pn ,nurse xkn cll fmly plg kuat pn kt buku tu ade tercatat yg awk xnikah lg , bru skg awk nk g awk xkesian ke kt bby skg ny mcm² mslh hope bby awk sehat je better pergi je tadah telinga jeaa

kene ade buku pink kalo tak habis lah nak bersalin nanti kene maki hamun ngan docter,bukan nak takutkan ke ape meskipun hamil luar nikah kene buat juga buku tu penting sangat2

faham perasaan awak..buang rasa takut.pgi kk ckap kat nurse baik2 mrk akn faham jga tu..ptg pgi checkup ni sbb nk pantau bby n mmy jga.miga dpermudahkn smua urusan awk ye

Saya pun sama nasib mcm awak. Saya bukak buku pink di klinik swasta. Tpi kita dikategori late booking. Baik buat cpt2 sbb dah nak due tu. sian baby dalam perut.

4y ago

Yang saya tahu tak ada masalah, pentingnya kena ada buku pink tu masa nak bersalin.

Alhamdulillah mesti dah besar anak sis, post sis dah 8 bulan yg lalu sy hrp sis skrg lebih baik dah.. InshaaAllah pasti ada jalannya.. Aamiin

Jangan takut , takpa better pi ja KK buat buku pink, janji awak dgn baby dlm kandungan sihat2 ja💪💪💪💪

Pergi buat buku pink.... kalau x de buku pink lagi susah.. nurse pon okay je.. die layan semua...

parents takperasan kee ? sbb 33weeks tu dah besar . btw bagitahuu je sis 😊 inshaAllah parent marah mula2 je