Husband mengidam ulam & mual

Saya dah 2nd trimester, belum ada lagi mengidam2 tapi kena pada suami kot dia mengidam ulam. Betul ke ada yg ckp ulam tak elok dimakan sewaktu pregnant? Suami juga terjangkit rasa2 mual lapar (bukan nak muntah). Siapa sama? 😁#firstbaby

2 Balas

kalau di ikutkn..waktu pregnant elakkn benda yg mentah dan xmasak..sbb dikhuatiri bakteria masih aktif kt makanan tu..di pantang larang kan utk yg trimester 1 biasanya..kandungan trimester 2 dan 3 semua boleh mkn..kandungan dh ckup kuat..tp mknn masuk dlm usus perut,bkn rahim..cuma bjaga2 jela..

kalau husb yg mengidam nak makan ulam boleh jer .sebab husb yg nak makan kan . 😊