calcium

Saya da pregnant almost 7week .. dah boleh ke saya ambil calcium.. #InginTahu

11 Balas

Boleh

5y ago

Sumber utama kalsium ialah susu. Klu tak boleh minum susu buat olahan dlm bentuk puding susu, roti @ amik oat. Kalau sayur hijau pula blh amik brokoli,bayam. Lain lg yg ada sumber kalsium mcm yogurt, kcg hijau, ikn sardin,susu soya, makanan laut yg takde mercury, buah2, tofu. Jika nk amik supplement kena refer doktor dulu ya sis😊