Mommy help me

Saya da masuk LB.. tapi doc sanggup tunggu utk bersalin semula jadi tanpa induce. Last bukaan 4cm. Lps 24jam doc xnak check kecuali nak beranak or ketuban pecah.. Dlm masa 16jam, darah n lendir makin banyak... Agak2 lepas ni berapa lama lg utk menunggu? Tak larat kena cucuk ubat. 😣😣

Mommy help me
1 Balas

dh msuk lb x boleh mkn mnum. kalau dh lebih 6jam doc akan suggest utk czer. ni dh 16jam mommy mana ada energy lgi dh nk teran nnti. mcm sye hari tu. poor progress, doctor dh pecahkan ketuban pon still stuck at 6cm. masuk lb pkul 6. pkul 930 doc suruh emergency czer. and sye dh xde energy masa tuu. even bru lps mkn pkul 530 dkt ward.

1y ago

sorry.. sy xmsk lb tp msk hdu.. mcm wad pemantauan.. sini management lain skit. Tp blh je nk beranak kat hdu.. Kat hdu sama dgn lb cuma blh mkn, minum... nak berak kena pkai bekas. Xleh ke toilet.. lb tempat nak teran je.. tp pg tadi elok je dorg bg org bersalin n jahit kat sini sbb pb full... So sy mkn suma mcm biasa.. cuma kat sini mcm bilik kritikal.. sy lrt nk msk ubat lg da 😩😩