BERAT BABY TIDAK SAMA DENGAN USIA KANDUNGAN

Saya da masuk 33 week doktor cakap baby kcil 1826.91 g.. mngkin disebab kn tergngu gdm sya tak oky ..rsau sngt ada tak cara untk naikkan berat bby sebab masuk 38 week saya trpksa serah diri takut bby trlalu kcil sngt

2 Balas

sy masa 32w scan kat kk doc ckp berat baby 1.8xxkg, sy tny ok tak tu, doc ckp ok. kalo tgk dkt apps ni pkembangan baby pn lbh krg je berat tu. . sy pn ada gdm, baru juga la detect sb minum air gula masa 27w.

tpi dktor ckp tak oky kcil sngt ..tu lh tngo kurang lbih ja kiraan berat tu smpai sya rsau tkut bby lahir terlalu kecil

5mo ago

kan dah la mak ada gdm, nt xpasal² gula pn strike jd 1 hal pula gdm on med/insulin adoi haha, minta simpang la semua tu sb kita ni hrp gdm masa preggy je xmaw sangkut terus kn