Week ke berapa boleh rasa macam denyutan jantung baby dan pergerakkan baby yaa?

Saya curious sbb skrg dah masuk minggu ke 13, tapi tak rasa macam pregnant sebab rasa dah tak mual macam awal² haritu tapi kencing kerap macam awal² pregnant dan keputihan pun boleh tahan jugak banyak. Ada sesiapa yg alami situasi yg sama tak? #SeriusTanya #ingintahu

1 Balas

denyutan mmg kena scan je baru dpt rasa. n bila doc or nurse yg scan sbb lebih tepat. pergwrakan baby plg awal w16 dh boleh rasa. ade jugak yg w20 baru boleh rasa esp first baby. klau 2nd baby n above by w12 dh boleh rasa gerakan kuat. tp plg penting gerakan kena rasa time w28 n above. if below 28w skli sekala je rasa normal je.

2w ago

Tq awak tolong jawabkan, sebab ni anak first. First time mommy hehehhe tuu yg curious nak tau tuu. kadang sekecil benda pun saya risau 😅