Preggy mommy emotional 🥹

saya curious, betul ke kalau waktu preggy ni tak boleh emosi sgt?? kalau ikutkn scientific time pregnant ni mmg bnyak kacau hormon smpai affect ke emotional kita... tapi contoh mcm saya skrg ni emosi sgt2, jadi sensitive yg teramat (cenderung kepada mudah sedih) sehari sekali tak sah kalau tak menangis🥹 boleh saya tahu kenapa tak boleh? ada apa2 kesan kat baby ke nanti?#firstmom #pleasehelp

1 Balas

Sebab hormon tu. Apapun redha, sabar dan syukur dlm menghadapi ujian kehamilan termasuk emosi terganggu tu. Elakkan kesedihan dgn Banyakkan membaca tentang kehamilan, penjagaan bayi, usaha khatam Al Quran dlm tempoh hamil, elakkan medsos jika banyak update yg buat kita emosi kacau, didik diri tenang. Jika emosi kacau hingga stress, kandungan pun boleh stress. So be happy dan elakkan lah perkara yg bg puan sedih2, ok. Bgtau juga pasangan dan family juga friends supaya puan berada dlm lingkungan Steady2 je. 😉