Baby kuning

Saya cuma nak kan kepastian.. kalau bacaan baby kuning dah bawah 5.. boleh ke kita contoh macam esok tu ibu tak perlu pantang makan apa2 lagi mcm halia bawang putih semua? Ke perlu selang beberapa hari dulu.. saya risau pulak nanti kuning anak naik balik.. serik rasa dah 😭.. ada sesiapa boleh share pengalaman

2 Balas

baby sy ada kuning, sy mkn je bawang putih/halia semua tu yg ada dlm mknn pntg sy. xde pantang makan pon. 1st check kk 9.9. hari kedua pergi 8.5. lepas tu nurse bg selang sehari tinggal 5.4. lepas tu nurse soh dtg hari ke 14 which esok. kalau bawah 5 dh boleh discharge setakat sy pantau baby sy sekarang xnmpk dh kuning dia.

bila appoinment dh selang seminggu or selang sebulan . bru xyah pantang mkn yg penting berak kencing baby ok je dh boleh mkn kunyit halia bagai