kuat makan pedas

saya bukan jenis yg kuat pedas. kalau makan ramen, satu dua suap da berair mata..bibir rasa panas bengkak2😂. tapi tadi saya teringin ramen. makan n lidah rasa pedas sekejap je.. bibir langsung xde rasa panas2, mata langsung x berair. saya pun pelik dgn diri sndiri. kandungan baru nak masuk 7weeks. risau sbb mknn x berkhasiat tapi seronok bile dpt makan. bakal2 ibu ade x yg mcm saya? n takpe ke kalau makan mknn segera n pedas?

2 Balas

Tak elok makan mknn berkhasiat. Dah nama pun mknn tak berkhasiat lol. Bab makan mknn terlampau pedas sampai deria rasa pun dah lali, itu depends dgn badan sis la, apa2 tanggung sendiri. Lain org lain penerimaan badan kn.

Jangan selalu sis,,sekadar nk merasa boleh ja..