Bersama first trimester

Saya bru 5w. Blom cnfirm kt klinik cadangnya 7w bru nk p scn. Tpi husband asyik nk bersama. Bulan 5 hritu gugur 13w. Saya period 1/7 . Tpi 29/6 ada kluar sportng sikit tpi tksakit pon. Plus sportting pon tu sekali tu ja sikit sngt. Selamat tk klau nk bermsa atleast seminggu 2kli? Saya tkut sbb sportting 29/6 tu lpas kmi bersama semalmnya .Kesian pulak . #pleasehelp #seriusnanya

6 Balas

Ade history gugur tu kalau blh elak elakkan la sis. Slowtalk dngan husband tu. Yela zuriay dia juga kan takkan dia tak amik kesah. Saya ade sejarah gugur juga. Skrng ni 6 bulan lebih mmg tak bersama lagi suami. Suami paham je dia juga sendiri ckap kena hati2. InsyaAllah masuk trimester 3 nnt baru la try nak bersama lagi untuk smooth delivery kata orng haha.. Apa2 pun smoga dipermudahkan urusan sis.

Lebih baik jangan bersama lagi, sbb ade history gugur. Lagipun ade spotting, kalau boleh jangan bersama lagi. Sebaiknye jumpa dr dulu, jika ade spotting pun risiko pada kandungan. Kena mencegah dari awal

kalau pernah miscarriage elakkan bersama dulu, takut jadi apa apa pada baby. Kalau doc dah bagi ubat kuat rahim baru sis boleh bersama. Sekarang ni fikir pasal kandungan + kesihatan sis dulu 😊

10mo ago

betul sis, saya yang takda pengalaman miscarriage pun takut nak bersama dengan suami, sebab awal awal baby pun takut tak kuat.

1st trimester mmg kene elakkan. kalau 3rd trimester (37w) boleh nak kerap bersama. saya anak pertama hari ni bersama esok bersalin. ank kedua hari ni bersama lusa bersalin. dua² 37w3d

kalau boleh elakkan bersama untuk trimester pertama. sampai sekarang walaupun dah 6 bulan++ suami saya sendiri yang nak elakkan sebab dia takut jadi apa²

Spotting tu tanda2 keguguran da tu sis. Da bg hint da tu. Better jgn bersama dlu. Bg kuat baby n rahim dlu. Da 6 bln ke atas bru la blh try bersama.