Kandungan luar rahim

Saya bru 4w pregnant,tadi g scan doktor ckp saya pregnant luar rahim..so dia ckp kena buat tvs scan..saya cuma rasa sakit belah kanan ...lpastu xda sakit,saya cuma rasa sedih #ingintahu #pleasehelp

8 Balas

sis scan swasta ke? kalau luar rahim, biasa doc swasta akan refer pada hospital krajaan. sy awal tahun ritu pun pernah dlm situasi sama, since baru 4w normal scan mmg xnampak apa.. pakar buat tvs scan lebih dr 3 kali, baru jumpa kantung kecik.. tu pun lepas dorg ambik darah utk confirm pregnant apa semua.. alhamdulillah skrg 39w, tunggu hari utk bersalin.. doakan sy dipermudahkan urusan bersalin ye.. btw, sis blh cuba tunggu lg 2w & repeat scan or dapatkan opinion dari beberapa klinik y berbeza.. y penting, selagi tak confirm kantung betul2 di luar rahim, jgn mkn ubat turun darah tau.. semoga ada rezeki awk🤲🏻

4w masih awal lg. sakit belah kanan tu sakit sgt ke atau just mild cramp je. kalau awal2 scan mmg selalu xnmpk pape lg. nak nampak kantung dlm rahim ke x. masa usia kandungan awak 6@7w. nak nampak baby & heartbeat klip2 scan masa usia kandungan awak 8@9w dn keatas

awal lagi sis ☺️, tunggu 8 hingga 12 weeks kalau tk nampak ape2 boleh jadi kandungan tak jadi atau luar rahim ,saya pregnant yg pertama doktor pon ckp macam tu .. luar rahim tpi sebenar ye kandungan tak menjadi ,bnyakkan mendoa ye 🤲🏻

Awal lagi awak... Saya dulu pun macam tu juga, diorang bagitahu saya mengandung luar Rahim... Alhamduillah sekarang saya mengandung 8 bulan dah... 4 minggu masih kecik, tunggu dulu... Banyak kan berdoa

dah buat TVS ke? 4w memang selalu tak nampak apa lagi. hopefully andaian doktor tu silap. doa banyak2, moga Allah jaga. sakit one sided tu kalau tak teruk memang biasa awal2 pregnancy ni.

saya pun dpt surat refer sbb dia kata ectopic. padahal sbb belum nampak 4w 🤣🤣🤣 alhamdulillah skrg baby saya 23w dlm perut

5mo ago

sya 2 bulan,smlm bnyk darah keluar dn gumpalan darah yg brketul.. jdinsy trus ke hsptl untk scan,doktor kata kantung ada,cuba dlm ny kosong.. xda nmpk lagi.. ada ka itu tanda² gugur.. sbb doktor ckp tanda² gugur mcm tu.. dn kantung akan jatuh dgn sndri ny.. sy maw pndpt,btl ka yg gumpalan tu darah gugur? sbb baby dlm kantung xnmpk,tggl kantung ny jak

kna buat tvs scan dlu bru nmpak. awal lgi 4w nk confirmkn

awal lg