Treatened Miscarriage

Saya bleeding sekarang baby dah 6 weeks. Pergi klinik swasta hari khamis sebab ada spotting coklat, doktor cakap normal sebab kantung membesar dan dah nampak yolk sac. Hari sabtu bleeding banyak sikit terus pergi emergency hosp shah alam. Doc cakap Treatened Miscarriage tapi masih ada peluang sebab kantung masih ada dan cervix tertutup. Saya pun tak sakit apa2. Cuma doktor pesan kalau sakit dan darah terlalu banyak baru dtg emergency balik. Doc xda bekalkan ubat apa2. Ada sesiapa yang ada pengalaman cmni yang dah berjaya lahirkan baby tak? Berapa lama selalunya bleeding habis?

Treatened Miscarriage
3 Balas

Sama la kita sis.. Hri isnin ptg syg bleeding kluar drh coklat2 merah.. Then p hospital dok scan just npk kantung je xda heart beat.. Dok cek rahim still terttup.. Then dok ksi tempoh 2w dtg balik scan.. Risau jg bila dok kata xnok heart beat just kantung je.. Sya bleeding 4hri tpi skit2 je kluar pki panty xda lekat tpi bila kencing bru ada npk spotting tu kdg ikut dgn keputihan skli kluar.. Hrp2 kita baik2 saja dn npk la heartbeat bila next scan nti

saya pun time tu spotting..coklat merah..first pergi klinik swasta scan tvs nampak kecik sangat2 dalam 45cm..doc bekal ubat kuat rahim..dalam 5hari makin ade dan byk..pergi lagi klinik swasta laen..Alhamdulilah dah nampak jantung 6week..syukur sangat..dan sy baru abis 2kotak ubat kuat rahim..alhamdulilah dah xde spotting..dan xde alahan pun..makan selera..Insyallah moga ade rezeki kite semua..Aamiin

3y ago

Alhamdulillah. Sy semalam pegi lagi klinik swasta yang lain. Doc cakap bleeding agak banyak tapi kantung cantik. Dah dapat ubat kuatkan rahim. Harini bleeding dah nampak kurang. Amin...semoga ada rezeki baby untuk kita semua 🥺

sy ada masalah yg sama mcm sis. tp sy dibekal kan ubat kuat rahim utk 2mggu. lpas smggu takde dh coklat2, ni ada semula tp xbyk. sy monitor dlu guna pantyliner. masa sis bleeding tu, mmg darah fresh ke? berlendir atau mmg drh tu? harap sgt baby kita bertahan dan kuat dalam rahim, dan kita lahirkan dengan selamat. aamiin🤲

3y ago

start semalam bukan spotting coklat je ni, ada fresh blood jugak cuma xbyk sgt. pkai pantyliner pun xbyk mana kluar tp tgh fikir nak pegi x PAC tu. klau pegi boleh ke masa mcm ni sbb xteruk tp klau xpergi takut teruk.. hope sgt semuanya ok. doakan jugak ye awak.🤲❤