Berapa bulan kawin untuk memiliki zuriat?

Saya berusia 25 tahun, baru berkahwin bulan 12. Kadang rasa sedih dgn soalan yg perlu sya hadap setiap hari dari rakan2 sekerja. “dah ada isi ke?” Sedangkan baru 3 bulan kawin🥲 Nak tanya akak2 dlm ni, berapa lama kawin baru hamil?? #bantu_jawab #mogaadarezekitahunini

36 Balas

😓 Saya baru 2 bulan kahwin dah ada orang tanya. Mungkin pertanyaan tu doa tapi dah lama-lama memang rasa menjengkelkan. Saya dah setahun lebih baru dapat anak. Tapi sangat bersyukur kerana Allah beri anak pada waktu yang tepat #TAPsupermoms #TAPactiveusers

xpayah peduli kn org yg mulot xde insurans ni. sy hmpir 5thn than jeeeee telinga ni. bila dh pregnant terus senyap xde tnya khabar. klau dlu klau blh hri² nk tnya 😏😏. bykkn berdoa sis.. aamiin

saya pda usia 21 tahun (2019) masa tu baru 4 bulan bergelar suami istri dn disahkan pregnant pada bulan 12/2019.. bersalin pada bulan 7/2020 pada umur 22 tahun.. dn skrng baby dh 11 bulan☺️..

3y ago

Alhamdulillah rezeki sis awal 😊

Ikut kemampuan sis dan suami.. jika ada rezeki alhamdulillah.. buat don't know je sis mmg kdg2 org kuat bertanya.. jwb baik2 dh kira terbaik sis.. yg penting rmh tgga bahagia 😁👍🏻

saya baru 9 bulan kahwin..tapi belum rezeki..sma la juga mcm awak..org dok sibuk tanya dh ada isi ke..tak tau la apa yg org dok sibuk sangat nak tau..kadang boleh fed up d buat nya..

Ikut rezeki sis. Tak ada siapa tahu bila akan pregnant. Sy 4 tahun baru dapat anak. 2 kali gugur sebelum tu. Awal2 kahwin memamg stress orang tanya2. Senyum jela. Jangan stresskan diri.

Sy slps hampir 14thn berkahwin - br hamil #1stbaby #1stpregnancy Kahwin pd usia 28thn sekrg br masuk 42thn💪💪💪 #thinkpositive #dontgiveup

akk 7 tahun dik ttc..mula ape orng ckp akk diam je..smpai kata akk mandul akk snyum je..x perlu sedih ckp orng..kne percaya rezeki allah..

saya sykur alhamduliha allah bagi rezeki awal....kawin bru 2 bulan da brisi...skrng ank sulung da umr 2 tahun 9bln...skrng tngah pregy

abaikan je mulut org sis.. sy pernah gugur 2 kali.. so lps 10bulan kawin bru lekat yg ke3 n alhamdulillah skrg bby dh 11w