Puting tenggelam

Saya bersalin emergency czer. Lpas baby lahir jer memang x merasa skin to skin atau direct bf anak. Saya teringin nak direct bf sbab saya tak kalut bila keluar mana2 n baby nak susu. Curently pakai susu formula bancuh masuk botol. Kadang2 saya pam susu saya n bagi baby guna botol. Saya teringin nak direct bf. Jealous kekadang dengan ibu yang boleh direct bf anak ni. Saya plan kalau baby boleh direct bf, saya nak kerja sendiri yg dari rumah. Boleh pantau baby. Tapi…saya dah buntu macam mana nak bagi baby direct bf. Saya dah try nipple puller, yang silicon shield tu…tapi x jalan. Kejap jer puting tu okay. Bila baby nak hisap dia trus masuk ke dalam semula. Saya s bit stress n bila pam susu mula susu yg dulu sekali pam dapat 6oz jadi 1 oz jer. Kalau kerap perah puting tu bengkak lah pulak. Macam mana nak overcome this problem ya? Saya buntu#seriusnanya #bantusharing #firstmom #ingintahu o

1 Balas

Puan boleh contact kaunselor penyusuan bertauliah berhampiran puan.