Discaj lepas bersalin

Saya bersalin bulan 9. Baby dah 5 bulan. Darah nifas saya lebih 60 hari haritu. Dah stop. Lepastu Bulan 12 mula period. Period lebih 15 hari. Januari dan Februari pun sama lebih 15 hari. Dah stop period, kadang ada discaj keputihan sekali darah macam period. Tapi tak tentu. Ada hari ada, ada yang tiada. Kadang siang takde, malam ada atau sebaliknya. Baby saya tak fully breastfeed. Ada mommy yang sama macam sya? Sebab hormon tak balance ke? Tadi bru juga buat ujian pap smear. #darahlepasbersalin #ingintahu

2 Balas

sy macam puan . dah jmpe doktor pakar di hosp swsta. smuanya sbb hormon. sy pakai depo. dah scan tgk kilang telur smua okay je. so just masalah hormon. doc bagi ubat stop darah je

7mo ago

Oh. Syukur alhamdulillah takde masalah apa. Sya masih menunggu keputusan ujian pap smear. Doakan semoga baik-baik semua ya. Mgkin masalah hormon juga. Semoga kita sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik.

Ada ambil perancang ke? Depo?

7mo ago

Tak ambil apa-apa perancang sis.