Benjol di kepala

Saya bersalin normal. Anak saya ade benjol di kepala perasan start dia umur sebulan sekarang dah 2 bulan lebih ada calit warna putih mcm tanda lahir tapi makin lama makin besar and ada tanda warna merah. Tapi bila sentuh dia lembut dan tak sakit. So far susu berak semua dia ok je takde meragam. Sekarang tengah tunggu nak refer ke pakar. Ade ke anak2 mommies alami mcm anak saya? Susah hati sedih tengok muka anak 😞 #ingintahu #pleasehelp

Benjol di kepala
9 Balas

saya dulu beranak normal kepala anak ada benjol² jugak..ada bengkak sbb salah teknik teran😂 first time kan.. tapi bila balik rumah ibu saya yg tlg urut² terus... alhamdulillah mkin lama mkin kecil...tu pun dia umur 4 bulan mcm tu masih bonjol² kepala kesian dia😂😂 kalau sis risau bawak swasta sis.. cepat sikit sis tau keadaan sebenar....

if ada kelapangan bwk gi swasta la puan kalau lambat sgt govern.. anak sy dulu lilitan kepala lbh bbrp cm dr yg sepatutnya banding lahir, kat hospital dia buat ultrasound.. mcm scan perut kita dulu tu tp dia buat kat kepala anak la

baby sy lepas lahir ada jgk mcm tu kat belakang 2, pastu opah sy suruh buat bantal dari beras, tido kan baby tu atas bantal, Alhamdulillah skrg dah xde.. ini just pengalaman sy lah puan ..semoga dipermudahkan segala urusan puan,amin

Benjol ke bonjol lembut? Kalau bonjol lembut maybe effect semasa bersalin atau vacuum, so bonjol tu x sakit pon, cuma sis kene selalu usap nanti lelama die surut sendiri ikut bentuk kepala baby. Jangan risau

7mo ago

if vacuum pun 2bulan belum hilang ke

Takada apa pun puan, anak buah saya macam nie juga. Kalau tak silap dulu kes dia sebab vacuum.. Tapi Kakak saya pergi hospital kerajaan untuk buang sebelum Umur setahun..

Takde pengalaman. Tp mcm tak normal. Kalau saya, saya usahakan bawa gi private terus. On the spot boleh tau apa masalah. Gov lama sangat lah tunggu. Setiap saat tu berharga

KLU tgk ni tak normal puan ..better refer CT scan semoga Allah mudahkan urusan awk ye puan.. semangat puan ..kena kuat ok🥰

7mo ago

rasanya CT scan tak sesuai kan untuk baby , anak saya 9 bulan haritu nak buat x-ray biasa je pun .. mmg kena sign form untuk risiko apa2 yg akan jadi..

xde pengalaman awak. ada cuba rujuk dkt private x? kalau gov lambat.

kasiannya baby... semoga dipermudahkan urusan mommy..