Cara kira kick baby

Saya baru start kena kira. Mummies kira stiap 15-30 min ke? Sebab risau jgk tkut cpat sgt 10 kick tu sebab bgi saya hmpir smua kick adalah kuat😂 wlaupun mgkin sbnarnya x kuat pun kick tu.. Ke kena kira kick yang blh nampak dri luar perut saja?#seriusnanya #ingintahu

1 Balas

sis, awk kena kira kick yg kuat atau kick yg byk kali. x kira ikut 10minit ke 15minit ke ape ke. contoh kalau 1kick slow, selang a few second ada lagi kick tetibe byk kali, tu kira 1. selang 5minit lagi tetibe die mai tendang kuat kira 1 lagi. kalau kick byk kali dlm 1masa kira 1 jugak. mcm mana kick yg kuat tu, bila dia kick tu kita rasa sakit or terperanjat, kira kuat lah tu. kalau awk x fhm sye explain nii, awk boleh pg kk balik atau call kk balik. sbb mcm sye dulu nurse siap demo kan mcm mne kick slow kick kuat kick byk kali.

1y ago

ooh mcm tu.. faham dh sket2. tq sis explain.. sebab nurse kk just kata kira yang kuat je. So mcm konfius jgk cmne yg dianggap kuat tu