Jom kongsi

Saya baru saja berkahwin bulan 4 haritu, tapi baru harini nak start makan acid folic. Tak apa ke? Rancang nak mengandung #bantusharing #ingintahu #pregnancy

4 Balas

Boleh je. Sebenarnya sebelum berkahwin pun dah boleh ambil puan. Sebelum mengandung, sedang mengandung, selepas melahirkan, menyusu mahupun lepas habis pantang ☺️

3y ago

Oh yeka. Hehe terima kasih puan atas sharing acid folic ni heheh. Baru berkahwin jadi saya kena tanya dulu heheh

dh boleh set alarm utk makan folic acid. 2 jam sebelum atau selepas makan ok. mesti disiplin makan folic acid

Boleh. Mkn folic acid 400mcg setiap hari.

3y ago

5mg ja heheh

boleh