Puasa mula jumaat ini

Saya baru pregnant first baby . Sekarang baru masuk 3 weeks . Boleh puasa ke tidak ? risauuu ...

35 Balas

kita tak tahu kekuatan baby dalam tu..kalau risau tak perlu puasa..puasa boleh ganti..nyawa anak?

Boleh refer pd FB Dr Imelda..die ade post mengenai Wanita Hamil dan Puasa..baca kat situ..

Jgn puasa dulu ye sis. Sama2 kita ganti slps baby dah keluar nti. Sy pun tgh preggy.

Puasa bole ganti,ank susah nk dpt..1st trimester baby perlukan zat..

Sy tak puasa terus. Main pulok alahan teruk. Tapi jenuh la gati semula🤣

Trimester pertama memang doktor tak bagi puasa sbb kena mkn folic asid.

4y ago

folic asid mlm bole mkn before tido. tp btl la trimester ptama doc xsarankan berpuase hehe

Tgk pada ibu dan bayi kalau ibu x de masalah boleh je.

Kalau mampu teruskan .. kalau tak larat , bukaa jee .

Ikut kemampuan sis...sy pon xtau mpu ke x nie..skrg 33w6dy

4y ago

Sama lah sy 31weej

Sy ada alahan.. Kndungan dlm 8week skg.. Xbrani nk puasa..

4y ago

Lagi doc x sarankan puasa sbb alahan. hehe