Sakit Pinggang dan perut

Saya baru pregnant 18 minggu tapi kalau jalan lama sikit , pinggang start sakit , agak lama jugak la nak hilang sakitnya plus kadang2 sakit perut and ngilu dekat bahagian peranakkan tu . Normal ke ? Sebab ni first pregnancy so tak berapa tau sangat 😅 #firstmom #ingintahu #pleasehelp

5 Balas

sama lah kita. 18weeks. jalan lama sakit kaki, belakang. kalau buat kerja yg guna tenaga lebih sikit, rasa sakit kat perut. kena banyak rehat. sepanjang hari akan on off sakit kepala. 😊 dah jumpa doktor and so far baik² saja. kalau rasa teruk sangat, better consult terus dengan doktor.

Sakit perut n ngilu tu mmg akan kerap rasa. Sy start 18w rasa camtu, masuk 19w lagi kerap. Org ckp sbb rahim mengembang sbb baby makin besar kan. Kena sabar jelah hehe demi anak kan. Tp selalu pujuk2 baby usap2 cakap adik jgn sakitkan ibu ye. Mudahkan ibu ye.

2y ago

Kalau kejap2 ok je kot sis. Sy pon first timer hehe. Tp banyak baca pengalaman kawan2. Tp kalau rasa sakit sgt or berterusan pergi check Dr ye ☺️

saya sama gak sis.. tak leh jalan lama sngt.. sy 18wks jugak..pinggang sakit sngt.. balik rumh terus baring.. lepastu baik la

2y ago

Tu la , lama jugak terbaring sebab nak legakan rasa sakit tu sampai terpaksa tampal koyok

sama la mcm sy.. pinggang sakit yg amat..kdg sakit kat perut.. sy pon ada tya dlm grup ni.. semua ckp normal

macam sy. misi cakap normal. jangan terlampau push diri & banyak kan rehat kata misi.