Ada tak mummy yang senasib dgn saya?

Saya baru pergi scan 2d. Doctor ukur size baby lebih kecil dari average, sudah dua kali scan, size baby below average dalam 2 minggu ke belakang. Contoh, saya 26 weeks tapi size baby 24 weeks. Apa patut saya buat ya?

1 Balas

cuba try makan ayam banyak dan makan daging ke makan pape jela yang buat sis selera. sebab sy dulu kerap sangat makan ayam sampaila skrg. xleh kalau xmakan ayam. ble scan dr ckp baby besar skit tp dr trkejut sbb brt sy still xnaik2🤣 tp baby normal. smpai skrg brt baby normal xkcik xbsr sgt. skrg dh naik 6kg. dri 40kg. sy bnyk makan ayam, lamb chop , sup tulang, makan ssyur2 terutama brokoli bayam, mkaan buah2 mnum air tealive. mnum air pape je asalkan ais. sy mkn bnde2 tu sume dlu sbb tkt baby sy kcik. dr ckp fastfood jgn sllu makan tp ayam xpe makan sllu. tryla sis. skrg dh msuk trimester ke 2 sy mkn mcm2 . sbb dh xalahan mcm trimester 1 . hehe

2y ago

bagusla tu sis. makan je pape asalkan aank kte sihat tkdr mslh. kdg2 sy xdgr sgt nurse ckp ape. sbb sy juust nk bg ank sy sht , xkecik xbsr sgt.