Labial adhesion atau labial agglutination pada bayi

Saya baru perasan anak sy takde pembukaan faraj..usia baru 3 bulan 11 hari...normal ke mcm ni..saja just nk tanya ibu2 mana yg mungkin ada pengalaman kena macam ni#ingintahu #pleasehelp #seriusnanya

Labial adhesion atau labial agglutination pada bayi
4 Balas

Saya perasan masa anak saya dah 8 tahun. Ada bukaan tapi sikit je. Pergi KK mereka refer hospital pakar kanak2, lepas tu klinik kanak2 refer o&g. Rawatan krim topikal hormon. Terbuka lah masa pakai krim sampai saya risau sebab dah kebawah sangat, saya stop. Bila stop jadi balik. Siap kena marah dengan doktor sebab stop, saya pekakkan telinga..tak sanggup tengok terbuka byk. Lepas tu rezeki saya dapat jumpa senior doktor. Dia cakap tunggu anak period, mungkin hormon natural akan bantu dia. Skang anak saya dah 12 tahun, last year dah period tapi saya belum tengok lagi keaadaan dia. Kesian juga kot dia malu. Ada juga tanya dia nak ummi tengok atau nak jumpa doktor..dia nak saya je tengok.

Pergi ke klinik berdekatan atau stiap kli cek kk bgtau la nurse puan. Tanya sini kami bkn dktr dan juga kami xtahu keadaan ank puan yg sebenar nya. Tolong puan sy tahu puan first mom n bnyak bnda nk tahu nk tnya tpi soalan puan bg sy xperlu bertanya kpda yg bukan pakar dan bukan bidang. Bawak anakanda kesayang trus ke klinik atau hosp ya. Sy doakan smga smua nya Allah permudhkan.

1y ago

betul. ada je yg jawab dekat bawah tu. atleast kita pun boleh je alert tgok dekat anak kita pulak. kalau nak doktor je jawab baik uninstall je group ni

Maaf, tyme bru bsalin hri tu, nurse/ Dr xde ckp ape2 ke? slalu nye sblum baby bley discharge, habis 1 bdn dyorg cek.. Tyme nurse salin berak/kencg baby x kan nurse x prasan?

1y ago

tkde pun..mungkin diorg tak prsn lah kot..

refer doktor